[...] Wszystkie organizacje międzynarodowe (FAO/WHO)biją na alarm o zwiększenie spożycia ryb, zamiast czerwonych mięs, o zastąpienie masła , smalcu - zdrowymi olejami z pierwszego tłoczenia. Również w Polsce wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie kładą nacisk na uzupełnienie diety przeciętnego Kowalskiego [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] dziennego zapotrzebowania Źródło węglowodanów: owies, makaron durum lub razowy, brązowy ryż Tłuszcze- 15g, 17% dziennego zapotrzebowania Źródło tłuszczy: oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy Dodatki(nie wliczane w bilans): 250ml(szklanka) kawy, herbaty oraz wszelkiego rodzaju naparu typu mięta, rumianek, żurawina itp słodzone miodem, domowe [...]
Jesteś długi jak miesiąc i cienki jak wypłata? Popraw swoją dietę, zaprzyjaźnij się ze sztangą i zamknij usta wszystkim, którzy kpią z Twojego wyglądu ! NIE TYLKO FACECI Z NADWAGĄ MARZĄ O TYM, BY MIEĆ UMIĘŚNIONĄ, PROPORCJONALNĄ SYLWETKĘ, Z KTÓREJ BYLIBY DUMNI NA PLAŻY I W SYPIALNI. Ich pragnienie posiadania muskularnej klatki piersiowej, [...]
[...] cukru we krwi . Wówczas IG ma niższą wartość. Jednak nie powinno się nigdy świadomie łączyć tłuszczu z cukrem prostym, aby obniżyć IG, chyba że chodzi tu o wysokowartościowe oleje roślinne (olej lniany, konopny, oliwa z oliwek). Źródła węglowodanów o dużej zawartości błonnika są trawione z opóźnieniem i z tego powodu wykazują niższy IG. Poza tym [...]
[...] lepsze samopoczucie fizyczne, ale także szybszą regeneracją powysiłkową, co jest jednoznaczne z szybszym i skuteczniejszym budowaniem formy oraz umożliwia przeprowadzenie kolejnej sesji treningowej z dużą intensywnością i pełnym zaangażowaniem. Bywa także, że mimo odpoczynku od walki z ciężarami, ponownie odezwą się nasze stawy. Czas [...]
[...] sebum. Kwasy omega-3 wspomagają również procesy metaboliczne organizmu i wzmagają spalanie tkanki tłuszczowej. OLEJ LNIANY Olej wyciskany z nasion lnu jest najzdrowszym olejem na świecie. Nie ma żadnego innego takiego oleju jak olej lniany. Tak jak siemię lniane, olej lniany stosowany jest w profilaktyce w chorobach układu krążenia, posiada [...]
[...] kotlety, szynki itp.), jaja, mleko i wszystkie jego przetwory (sery, twarogi, jogurty), słodycze, kawa z kofeiną i bez kofeinowa, wszelkie smażone potrawy, tłuszcze i oleje rafinowane, margaryny, kruche ciastka, prażone orzechy i prażone ziarna. Niektórzy zalecają picie czerwonego wina, ale okazuje się, że choć przez pewien czas obniża [...]
[...] mozna znalezc w sproszkowanym mleku i jajach, przyczynia sie do chorób serca. Mleko w proszku jest dodawane w ilosci 1% do 2% do mleka. “Uzywaj wiecej wielonienasyconych olejów" Wielonienasycone oleje spozywane w wiekszych ilosciach przyczyniaja sie do nowotworów, chorób serca, chorób autoagresywnych (choroby ukladu immunologicznego), [...]
taki sobie art,można przeczytać -może komuś się przyda Termogeniki to substancje, które zwiększają spalanie tłuszczu w naszym ciele. Ich nazwa pochodzi od termogenezy, czyli procesu spalania tłuszczu. Ogromne zainteresowanie termogenikami wywołała teoria, iż mogą się one przyczyniać do utraty wagi. W ostatnich latach, przeprowadzono wiele [...]
[...] części Europy a tym bardziej Ameryki - idealny nie jest. Btw - w Polsce spożycie epa/dha wynosi ok. 125mg dziennie! 0,125g! http://imageshack.com/a/img909/8440/ae3e20.png Kolejny argument - porównajcie żywotność naszych praprzodków a nasz średni wiek życia. Później dorzućcie do tego choroby cywilizacyjne - jak sama nazwa wskazuje wtedy ich nie [...]
[...] 22% dziennego zapotrzebowania Źródło węglowodanów: owies, makaron durum lub razowy, brązowy ryż Tłuszcze- 15g, 17% dziennego zapotrzebowania Źródło tłuszczy: oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy Dodatki(nie wliczane w bilans): 250ml(szklanka) kawy, herbaty oraz wszelkiego rodzaju naparu typu mięta, rumianek, żurawina itp słodzone miodem, domowe [...]
[...] stopień 18,5-24,9- zakres normy 25,0-29,0- nadwaga 30,0-34,9- otyłość 1stopnia 35,0-39,9- otyłość 2 stopnia powyżej 39,9- otyłość 3 stopnia (olbrzymia) ZALECENIA: Kolejność dni nie ma znaczenia. Ten sam jadłospis można powtórzyć kolejnego dnia. Można zmieniać kolejność posiłków w ciągu dnia. Po przebudzeniu należy wypić ok. 0,5-1 [...]
[...] Wszystkie organizacje międzynarodowe (FAO/WHO)biją na alarm o zwiększenie spożycia ryb, zamiast czerwonych mięs, o zastąpienie masła , smalcu - zdrowymi olejami z pierwszego tłoczenia. Również w Polsce wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie kładą nacisk na uzupełnienie diety przeciętnego Kowalskiego [...]
[...] mięsni i pogarsza wrażliwość insulinowa w komórkach tłuszczowych, takim suplementem są wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 (ich źródłami są ryby mórz południowych, olej lniany, tran), spożywanie omega-3 codziennie prowadzi do szeregu pozytywnych zmian prozdrowotnych w organizmie łącznie ze wspomnianym wzrostem wrażliwości komórek [...]
[...] ważysz jednie 60kg?Patrząc w lustro wyraźnie zauważasz, że brakuje ci kilku dobrych kg?Zapisałeś się na siłownię chcąc zdobyć nieco masy?Ciężko trenujesz, wydajesz kase na kolejne odzywi, jednak wskazówka wagi nie chce ani drgnąć?Nie martw się nie jesteś jedyny, a twój problem jest wspólny wielu młodym(a czasem już niemłodym) ludziom.W żargonie [...]
[...] uwagę, że to był debiut i start wśród świetnie przygotowanych seniorów to dało mi to satysfakcję. Razem z trenerem wyciągnęliśmy wnioski i zdecydowaliśmy iść za ciosem - kolejny start odbył się już tydzień później na Pucharze Pucka w Żelistrzewie... tam zająłem w kulturystyce klasycznej open 3 miejsce na 8 zawodników, co było dla mnie miłym [...]
Poniżej pragnę wam zaprezentować większość najbardziej przydatnych oleji i oliw przydatnych w kuchni każdego kulturysty i nie tylko ze względu na swe prozdrowotne właściwości. Mam nadzieje, ze ułatwi to co poniektórym osobom dobór źródła tłuszczy w swojej diecie OLEJ Z PESTEK DYNI Wyróżnia się on spośród wszystkich olejów charakterystyczną [...]